Vegetariánské Kung Pao se zeleninou

Vegetariánské Kung Pao se zeleninou
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 6

Zatímco Kung Pao je pokrm původem z Číny, Indové jej přizpůsobili svým chutím a vynechali maso. Máte-li chuť na tento pokrm bez masa, připravte si tento recept. Místo masa můžete použít třeba tofu nebo sójové maso.

Ingredience

  • 1 červená cibule, nasekaná
  • 1 mrkev, nakrájená na kolečka
  • 10-15 hub, rozpůlených nebo na čtvrtky
  • 1 malá brokolice nakrájená na růžičky
  • 2 červené nebo zelené papriky, nasekané
  • 2 stonky celeru, nasekané
  • 2 PL kukuřičného škrobu smíchaného s ¼ šálku vody
  • 1 PL sezamového oleje
  • 2-3 červené chilli papričky, nasekané na kousíčky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ČL zázvoru
  • ¼ šálek arašídů – lehce opečené na pánvi a poté hrubě nasekané
  • 4-5 nasekaných jarních cibulí nebo pórek

Ingredience na omáčku

  • 2 šálky zeleninového vývaru nebo vody
  • ¼ šálku sójové omáčky (nebo více podle chuti)
  • 2 PL rýžového octa
  • 1 PL cukru
  • 1-2 ČL pálivé chilli omáčky
  • 2–3 zelené chilli papričky (podle chuti)

Postup

  • Ve velké pánvi/woku zahřejte sezamový olej, přidejte červené chilli papričky a asi minutu restujte.
  • Přidejte zázvor, česnek a několik sekund restujte.
  • Přidejte zeleninu a houby a za stálého míchání ji smažte asi 2-3 minuty, dokud nezměkne.
  • Nyní přidejte směs na omáčku a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu, přidejte nakrájenou zeleninu a vařte dokud není zelenina akorát měkká, ne rozvařená.
  • Poté přidejte arašídy, směs kukuřičného škrobu a vody po jedné lžičce, dokud nevznikne hustá omáčka.
  • Nepřidávejte kukuřičný škrob najednou – pečlivě sledujte hustotu a přidávejte jen tolik, kolik potřebujete.
  • Nakonec přidejte jarní cibulku (pórek), dosolte dle chuti a podávejte s rýží.
Vegetaránské Kung Pao se zeleninou
Zdroj: wowitsveggie.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.