Květákové Kung Pao

Květákové Kung Pao
Příprava: 15 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4

Pokud si chcete Kung Pao trochu odlišit nebo vylepšit, udělejte si jej na květákový způsob.

Ingredience

  • 1 hlava květáku, nakrájená na růžičky
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • čerstvě namletý černý pepř
  • 2 PL sójové omáčky
  • 2 PL hoisinové omáčky
  • 2 PL sherry
  • 1 PL sezamového oleje
  • 2 ČL hnědého cukru
  • 2 ČL kukuřičného škrobu
  • 2 stroužky česneku, namleté
  • 2 ČL čerstvě strouhaného zázvoru
  • ⅓ šálku nasekaných arašídů
  • 4 jarní cibule, nakrájené na kolečka

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Nakrájený květák rozložte na plech, pokropte olivovým olejem, posypte ho špetkou soli a čerstvě mletého pepře. 
  • Pečte květák po dobu 15 minut, dokud nebude mírně křupavý.
  • Zatímco se praží květák, smíchejte v pánvi sójovou omáčku, hoisin, sherry, sezamový olej.
  • Přidejte hnědý cukr, kukuřičný škrob, česnek a zázvor. 
  • Možná budete muset několikrát rozšlehat, abyste se zbavili všech hrudek kukuřičného škrobu.
  • Po 15 minutách květák vytáhněte z trouby, přidejte chilli a vraťte pánev do trouby. Pečte dalších 15 až 20 minut.
  • Když je květák opečený vyjměte z trouby a přidejte jej do pánve s omáčkou.
  • Přidejte jarní cibulku, arašídy a podávejte s rýží.
Květákové kung pao
Zdroj: howsweeteats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.