Pokud si chcete Kung Pao trochu odlišit nebo vylepšit, udělejte si jej na květákový způsob.
Ingredience
- 1 hlava květáku, nakrájená na růžičky
- olivový olej
- mořská sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- 2 PL sójové omáčky
- 2 PL hoisinové omáčky
- 2 PL sherry
- 1 PL sezamového oleje
- 2 ČL hnědého cukru
- 2 ČL kukuřičného škrobu
- 2 stroužky česneku, namleté
- 2 ČL čerstvě strouhaného zázvoru
- ⅓ šálku nasekaných arašídů
- 4 jarní cibule, nakrájené na kolečka
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Nakrájený květák rozložte na plech, pokropte olivovým olejem, posypte ho špetkou soli a čerstvě mletého pepře.
- Pečte květák po dobu 15 minut, dokud nebude mírně křupavý.
- Zatímco se praží květák, smíchejte v pánvi sójovou omáčku, hoisin, sherry, sezamový olej.
- Přidejte hnědý cukr, kukuřičný škrob, česnek a zázvor.
- Možná budete muset několikrát rozšlehat, abyste se zbavili všech hrudek kukuřičného škrobu.
- Po 15 minutách květák vytáhněte z trouby, přidejte chilli a vraťte pánev do trouby. Pečte dalších 15 až 20 minut.
- Když je květák opečený vyjměte z trouby a přidejte jej do pánve s omáčkou.
- Přidejte jarní cibulku, arašídy a podávejte s rýží.