Česnečka s kroupami

Česnečka s kroupami
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Klasická a vydatná česnečka našich babiček. Zahřeje nejen v žaludku, ale také na srdci. 

INGREDIENCE

  • ½ hlavičky česneku
  • 2 ks vajec
  • 60 g velkých krup
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 středně velká brambora
  • 1,5 lžíce oleje
  • 15 g másla
  • 1 lžíce mouky
  • ¼ lžičky kmínu
  • sůl
  • pepř
  • petrželka k podávání

POSTUP

  • Na oleji a másle si orestujeme najemno nakrájený česnek (2 stroužky necháme k závěru). 
  • Zasypeme jej moukou a přidáme kmín. 
  • Opékáme jemně asi 7 minut, pak přidáme kroupy a ještě opékáme. 
  • Poté podlijeme vývarem, přidáme najemno nakrájenou bramboru a vaříme ještě 12 minut. 
  • Před závěrem si rozkvedláme vejce a nalijeme do polévky. 
  • Nakonec přidáme zbylé prolisované česneky, dochutíme, ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme.
Recept na česnekačku s kroupami.
craftlog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.