Klasická a vydatná česnečka našich babiček. Zahřeje nejen v žaludku, ale také na srdci.
INGREDIENCE
- ½ hlavičky česneku
- 2 ks vajec
- 60 g velkých krup
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 středně velká brambora
- 1,5 lžíce oleje
- 15 g másla
- 1 lžíce mouky
- ¼ lžičky kmínu
- sůl
- pepř
- petrželka k podávání
POSTUP
- Na oleji a másle si orestujeme najemno nakrájený česnek (2 stroužky necháme k závěru).
- Zasypeme jej moukou a přidáme kmín.
- Opékáme jemně asi 7 minut, pak přidáme kroupy a ještě opékáme.
- Poté podlijeme vývarem, přidáme najemno nakrájenou bramboru a vaříme ještě 12 minut.
- Před závěrem si rozkvedláme vejce a nalijeme do polévky.
- Nakonec přidáme zbylé prolisované česneky, dochutíme, ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme.