Řízky z patizonu v kukuřičném těstíčku

Řízky z patizonu v kukuřičném těstíčku
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 5

Klasikou, která rozhodně neomrzí, je rozhodně řízek. Ať už se na talíři objeví v jakékoliv podobě, rozhodně nezklame.

INGREDIENCE

  • na kolečka nakrájený patizon (o tloušťce asi 1 cm)
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • vejce
  • hladká mouka
  • rozdrcené kukuřičné lupínky

POSTUP

  • Patizon si osolíme, opepříme. 
  • Nachystáme si trojobal. 
  • Vejce si rozkvedláme, přidáme sůl a prolisovaný česnek. 
  • Řízky obalujeme v mouce, pak ve vejci a nakonec v kukuřičné strouhance. 
  • Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. 
  • Podáváme s bramborovou kaší a oblíbený dipem. 
Smažené patizonové řízky.
delishbly.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.