Recept na tuto polévku pochází ze středního východu. Můžete si na ní pochutnat samostatně nebo k ní přikusovat chutný čerstvý chléb.
Výhodou polévky je, že ji nemusíte vařit a máte ji hotovou za pár minut.
Ingredience
- 1 šálek tahini (sezamová pasta)
- 2 stroužky česneku (drceného)
- ¾ šálku citronové šťávy (čerstvě vymačkané)
- ½ čajové lžičky soli
- 2 lžíce vody
- ½ čajové lžičky petrželky (jemně nasekané)
Postup
- V kuchyňském robotu smíchejte pastu tahini, česnek, citronovou šťávu a sůl.
- Postupně do směsi přidávejte vodu a mixujte, dokud nevznikne hladký tekutý krém.
- Do hotového krému přidejte další vodu podle toho, jak si přejete mít polévku hustou.
- Na závěr polévku dochuťte a vmíchejte do ní nasekanou petrželku.
- Vaše studená okurková polévka je hotová.