Recept na studenou polévku Gazpacho

Recept na studenou polévku Gazpacho

Pravidelná spotřeba rajčat pomáhá předcházet vzniku rakoviny. Pro tuto a spoustu dalších pozitivních účinků na zdraví vám doporučujeme vyzkoušet, snad nejznámější, španělskou studenou polévku. 

Pokud nejste fanouškem ostrých chutí, nepoužívejte jalapeño papričku.

Ingredience

  • 4 velká čerstvá rajčata
  • pár cherry rajčátek
  • 1 vypeckovaná jalapeño paprička
  • ½ salátové okurky
  • ½ červené papriky
  • 1 šalotka nebo menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 menší limetka
  • špetka oregana
  • sůl a mletý pepř

Postup

  • Spařená a vypeckovaná rajčata vložte do mísy společně s najemno nakrájenou okurkou, paprikou, cibulí, jalapeño a česnekem.
  • Do mixéru vložte cherry rajčátka, olivový olej, ocet a vymačkejte limetku. Mixujte do hladka.
  • Hladkou směs, přes sítko, vložte do směsi rajčat a okurek a pořádně promíchejte.
  • Třetinu odeberte a opět mixujte do hladka.
  • Směsi spojte dohromady a pořádně promíchejte.
  • Do hotové směsi přidejte oregano a dochuťte solí a pepřem.
  • Polévku nechte alespoň dvě hodiny v lednici vychladit.
  • Studená rajčatová polévka Gazpacho je chutná samostatně. Můžete ji ale oživit přidáním křehkých a křupavých krutonů.  
Polévka Gazpacho s opečenými krutony a bylinkami.
zdroj: gimmesomeoven.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.