Fenyklová polévka se většinou podává teplá. Proč ale nevyzkoušet novou studenou alternativu, po které se jen zapráší? Pusťte se do toho!
Ingredience
- 2 lžíce citronového olivového oleje
- 500 g fenyklu
- sůl
- 3 šálky vody
- ¼ šálku plus 2 lžíce čerstvé grapefruitové šťávy
- 1 špetka cukru
Postup
- V hrnci rozehřejte citronový olej.
- Přidejte na kostičky nakrájený fenykl a špetku soli.
- Vše, za stálého míchání, smažte asi 10 minut, dokud fenykl nezměkne.
- Přilijte vodu a přiveďte k varu. Hrnec přikryjte pokličkou a duste na mírném plameni, dokud není fenykl jemný. Potrvá to asi 20 minut.
- Změklou směs rozmixujte pomocí ponorného mixéru a následně ji nechte chladit (min 1 hodinu).
- Do polévky přimíchejte grapefruitovou šťávu, přidejte cukr a dochuťte solí.
- Polévku podávejte v miskách a ozdobte ji trochou olivového oleje s příchutí citronu a omytými a nasekanými lístky fenyklu.