Zbyla vám již ne příliš čerstvá vánočka a vy nevíte, co si s ní počít? Vyzkoušejte si z ní vytvořit jedlý recept na žemlovku z vánočky s jablky a skořicí.
INGREDIENCE:
- 3 vejce
- 1 vánočka
- 70 g cukru
- 3 střední jablka
- skořice
- citron
- máslo
- 500 ml mléka
- cukr moučka na posyp
POSTUP
- Vytvoříme si směs z vajec, mléka, cukru, trochy citronové šťávy a kůry.
- Vánočku si nakrájíme na plátky, rozprostřeme plech vymazaný máslem a pokapeme směsí z mléka a vajec (polovinu nakrájené vánočky si rozprostřeme bokem a také pokapeme).
- Jablka si oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, pocukrujeme a posypeme skořicí.
- Na první vrstvu vánočky naskládáme jablka a na ně pak dáme druhou vrstvu vánočky.
- Pokud nám zbyla nějaká směs mléka a vajec, pokropíme na závěr celou žemlovku.
- Dáme ji péci na 180°C na 25 minut dozlatova.
- Nakonec posypeme cukrem moučkou.