Lahodná buchta s jogurtem, kterou připravíte z nadbytku letní úrody ovoce.
INGREDIENCE
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 kelímky bílého jogurtu
- 2 vejce
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- rybíz (ale i jiné sezónní ovoce)
- 1 hrnek hrubé mouky
- 3/4 hrnku moučkového cukru
- 4 lžíce másla
POSTUP
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- V míse vyšleháme vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem.
- Vmícháme jogurt, polohrubou mouku a prášek do pečiva.
- Těsto nalijeme na plech.
- Poklademe rybízem.
- Ve zvláštní misce smícháme hrubou mouku a moučkový cukr.
- Přidáme rozpuštěné máslo a vytvoříme drobenku.
- Vrstvu rybízu posypeme drobenkou.
- Pečeme přibližně 40 minut.