Medovníkové řezy se připravují jednodušeji a rychleji než medovník a chuť medu je u nich také velmi výrazná.
INGREDIENCE:
Těsto:
- 2 vejce
- 230 g moučkového cukru
- 230 g másla
- 5 lžic plnotučného mléka
- 3 lžíce medu
- 680 g hladké mouky
- 1, 5 lžičky sody
Krém:
- 1 l plnotučného mléka
- 8 lžic hladké mouky
- 300 g moučkového cukru
- 300 g másla
- čokoládová poleva
POSTUP:
- Kromě mouky vše rozehřejeme v menším hrnci na mírném plameni.
- Potom přidáme mouku a dobře vymícháme.
- Těsto rozdělíme na 4 části, ještě teplé vyválíme a dáme na vymazaný plech.
- Při vyvalování můžeme podsypat hrubou moukou, aby se nám těsto nelepilo.
- Ingredience kromě másla svaříme spolu na kaši a necháme vychladnout.
- Do vychladlé směsi vmícháme postupně máslo.
- Nádivku rozdělíme na tři pláty, natřeme a vrchní necháme suchý.
- Zatížíme ho asi na 12 hod.
- Potom polijeme čokoládovou polevou.