Zeleninová sekaná s mletým masem

Zeleninová sekaná s mletým masem

INGREDIENCE

  • 1 vejce
  • půlka  celeru
  • 4 lžíce másla
  • majoránka, sůl, pepř
  • 4 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • 500 g mletého masa
  • 2 hrnky mléka
  • 100 g špenátových listů
  • 3 rohlíky (včerejší)
     

POSTUP

  1. Nakrájíme rohlíky a zalijeme je mlékem.
  2. Mrkev, petržel a kousek celeru nastrouháme na hrubém struhadle, nakrájíme cibulku nadrobno.
  3. Nasekáme špenátové listy.
  4. Všechny suroviny dobře smícháme v míse a vytvoříme šišku.
  5. Poklademe plátky másla, trošku podlijeme horkou vodou, pekáč zakryjeme a pečeme asi na 150 °C asi 2 hodiny.
  6. Ke konci pečení můžeme pekáč odkrýt a přidat teplotu.
  7. Domácí sekanou se zeleninou podáváme krájenou na plátky s bramborovou kaší nebo bramborami a hlávkovým salátem, případně s kyselou okurkou.
Sekaná pečeně se zeleninou je oblíbený způsob, jak schvat do pokrmu zeleninu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.