Kremeše z listového těsta

Kremeše z listového těsta

Dnes už klasický moučník z listového těsta. Na pohled se může zdát složitý, ale v tomto receptu zjistíte, že to tak není. A výsledek rozhodně stojí za to.

INGREDIENCE

  • 500 g listového těsta
  • 500 ml vody,
  • 1 a půl sáčku vanilkového pudingu
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • 200 ml šlehačky
  • 1 lžíce moučkového cukru

POSTUP

  1. Listové těsto rozválejte na placku tak velkou, jak veliký je plech, na kterém ji pak budete péci.
  2. Pečte při teplotě 180 stupňů Celsia asi po dobu 10 minut.
  3. Upečený listový plát rozkrojte na polovinu.
  4. Jednu polovinu rozkrájejte ještě na další porce podle toho, kolik jich chcete mít
  5. V 200 ml vody rozmíchejte oba pudinkové prášky
  6. Zbytek vody přiveďte k varu, přilijte puinkovou směs, močkový i vanilkový cukr a dobře promíchejte.
  7. Za stálého míchání vařte 2 minuty, poté odstavte z plotny
  8. Ze tří bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho do horkého pudinku
  9. Tuto směs rovnoměrně namažte na nepokrájenou část listového těsta a nechte vychladnout
  10. Ušlehejte šlehačku a přidejte do ní lžíci moučkového cukru (lépe díky tomu ztuhne)
  11. Ušlehanou šlehačku namažte na vychladlý krém a povrch poklaďte nakrájenými čtverci druhé poloviny těsta (kdyby nebylo předem pokrájené, při krájení by se drolilo)
  12. Povrch můžete ozdobit čokoládovou polevou.
Recept z listového těsta na kremeše
Zdroj: whereismyspoon.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.