Tento koláč se báječně hodí k víkendové pohodě a odpočinku. S šálkem dobré kávy nebo čaje jistě přijde k chuti.
INGREDIENCE
- listové těsto – viz. základní recept
- 250 g měkkého tvarohu
- 150 g hnědého cukru
- 4 vejce
- 100 ml mléka
- 1 lžička mleté skořice
- 500 g hrušek, oloupaných a zbavených jádřinců
- 1 lžička citrónové kůry
- rozinky
- 1 vanilkový cukr
- hladká mouka na poprášení
POSTUP
- V míse smíchejte tvaroh, moučkový cukr, rozinky, citronovou kůru, vanilkový cukr a vejce.
- Listové těsto rozválejte na pomoučeném válu do kulatého tvaru a přeneste ho do formy vyložené papírem na pečení.
- Těsto potřete tenkou vrstvou připravené náplně
- Na ni rozložte hrušky pokrájené na tenké plátky tak, že se navzájem částečně překrývají
- Koláč vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 25 minut dozlatova.