Lahůdka, která se rozpouští na jazyku. Příprava sice zabere více času, ale nad konečným výtvorem se budete ještě dlouho oblizovat.
INGREDIENCE
- listové těsto – viz. základní recept
- 300 ml mléka
- 70 g cukru krupice
- 1 vanilkový pudink
- 80 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 20 g cukru moučka
POSTUP
- Listové těsto rozválejte ve slabý plát
- Vložte do plechu vystlaného pečicím papírem, na několika místech propíchejte vidličkou a pečte 10 minut v troubě vyhřáté na 180°
- Ve jedné třetině mléka rozmíchejte pudinkový prášek
- Zbylé dvě třetiny nalijte do hrnce, přidejte cukr a přiveďte k varu
- Jakmile začne mléko vařit, stáhněte plamen na minimum, vlijte pudinkovou směs a za stálého míchání provařte dokud krém nezhoustne
- Odstavte z plotny, přidejte vanilkový cukr a promíchejte a nechte vychladnout
- Máslo pokrájejte na malé plátky a nechte zcela změknout a poté ho opatrně vmíchejte do pudinku.
- Upečené těsto nechte vychladnou a poté ho příčně rozřízněte napůl
- Na jednu část pomažte krémem – pečlivě po celé ploše a ve stejné vrstvě
- Druhou část listového těsta položte na krém upečenou, propíchanou stranou dolů
- Lehce stlačte a nechte v lednici odležet do druhého dne
- Poté dezert rozkrájejte na jednotlivé porce, pocukrujte moučkovým cukrem a servírujte