Pudinkové řezy z listového těsta

Pudinkové řezy z listového těsta

Lahůdka, která se rozpouští na jazyku. Příprava sice zabere více času, ale nad konečným výtvorem se budete ještě dlouho oblizovat.

INGREDIENCE

  • listové těsto – viz. základní recept
  • 300 ml mléka
  • 70 g cukru krupice
  • 1 vanilkový pudink
  • 80 g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 20 g cukru moučka

POSTUP

  1. Listové těsto rozválejte ve slabý plát
  2. Vložte do plechu vystlaného pečicím papírem, na několika místech propíchejte vidličkou a pečte 10 minut v troubě vyhřáté na 180°
  3. Ve jedné třetině mléka rozmíchejte pudinkový prášek
  4. Zbylé dvě třetiny nalijte do hrnce, přidejte cukr a přiveďte k varu
  5. Jakmile začne mléko vařit, stáhněte plamen na minimum, vlijte pudinkovou směs a za stálého míchání provařte dokud krém nezhoustne
  6. Odstavte z plotny, přidejte vanilkový cukr a promíchejte a nechte vychladnout
  7. Máslo pokrájejte na malé plátky a nechte zcela změknout a poté ho opatrně vmíchejte do pudinku.
  8. Upečené těsto nechte vychladnou a poté ho příčně rozřízněte napůl
  9. Na jednu část pomažte krémem – pečlivě po celé ploše a ve stejné vrstvě
  10. Druhou část listového těsta položte na krém upečenou, propíchanou stranou dolů
  11. Lehce stlačte a nechte v lednici odležet do druhého dne
  12. Poté dezert rozkrájejte na jednotlivé porce, pocukrujte moučkovým cukrem a servírujte
Pudinkový koláč  z listového těsta
Zdroj: pinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.