K vyzkoušení se nabízí i tato mírně pikantní varianta utopenců s kysaným zelím. Je to zkrátka klasická mňamka k pivu a dobrému čerstvému chlebu.
INGREDIENCE:
Nálev:
- 175 ml vody
- 350 ml octa
- 1 a půl lžíce cukru
- 6 kuliček nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- 2 bobkové listy
- ¾ lžičky soli
K naložení:
- 8 špekáčků
- 2 středně velké cibule
- chilli
- feferonka
- 350 g bílého kysaného zelí
POSTUP:
- Ingredience na nálev si svaříme.
- Špekáčky si nakrojíme napříč, dovnitř dáme cibuli zaprášenou chilli.
- Do sklenice dáme špekácek přidáme pár plátků cibule, feferonku a na to zelí.
- Postup opakujeme až nahoru.
- Nakonec zalijeme ještě teplým lákem, špunty pouze přikryjeme a necháme vychladnout.
- Pak teprve víčka utáhneme a můžeme je dát do lednice a nechat odležet 14 dnů.