Vejce Benedikt vařená bez skořápky

Vejce Benedikt vařená bez skořápky

Luxusní snídaňový recept na vejce Benedikt s přelivem z holandské omáčky. Nechte se unést.

INGREDIENCE

pro 2 osoby

  • 2 vejce
  • 2 britské muffiny nebo 1 houska
  • 100 g dušené šunky
  • 1 lžíce octa

Na omáčku:

  • 1 žloutek
  • 1 lžička šťávy z citronu
  • ⅓ lžičky dijonské hořčice
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • ¼ hrnku rozpuštěného teplého másla nebo ghí

Na ozdobu: 

  • pažitka

POSTUP

  • Nad vodní lázní si zahřejte žloutek, se šťávou z citronu a dijonskou hořčicí. 
  • Pak pomalu přidávejte máslo a šlehejte. 
  • Omáčku nevařte, pouze ohřívejte, aby se nesrazila. Dochuťte solí a pepřem. 
  • Odstavte z tepla a připravte si vejce.
  • Do vroucí vody si dáme lžíci octa a vejce si první vyklepneme do hrnku. 
  • V hrnci utvoříme z vody vír a do středu víru vhodíme vejce. Žloutek se hezky obalí bílkem.
  • Necháme vařit 2-3 minuty, vytáhneme děrovanou naběračkou a dáme uvařit další vejce. 
  • Mezitím si opečeme muffiny nebo na poloviny nakrájené housky, nahoru dáme šunku a na šunku uvařené vejce. 
  • Vše přelijeme holandskou omáčkou a ozdobíme pažitkou.
Vařená vajíčka na měkko lze udělat i v této variantě vydatné britské snídaně.
carolinescooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.