Vařená vejce jsou nejšetrnější a nejzdravější úpravou. Vychutnejte si vitamínovou bombu.
INGREDIENCE
- 1 kg čerstvého nebo 300 g mraženého listového špenátu
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- drcený kmín
- 3 vejce
- 150 ml smetany na vaření
- celozrnné krutonky
POSTUP
- Špenát dáme vařit do takového množství vody, aby byl akorát pod hladinou a zároveň neplaval v příliš velkém množství vody.
- Špenát vaříme asi 10 min.
- Mezi tím na pánvi orestujeme dozlatova najemno nakrájenou cibuli, kterou pak přidáme do hrnce ke špenátu.
- Poté si orestujeme krutóny na dozdobení a uvaříme vajíčko na hniličku.
- Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 4-5 minut.
- Polévku přelijeme do mixéru.
- Přidáme 1 stroužek česneku, osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.
- Přidáme smetanu a vše mixujeme 3 minuty dohladka.
- Špenátovou polévku bez mouky podáváme s restovanými křupavými krutóny, vajíčkem na hniličku.