Uvařená vejce na hniličku ve špenátové polévce

Uvařená vejce na hniličku ve špenátové polévce

Vařená vejce jsou nejšetrnější a nejzdravější úpravou. Vychutnejte si vitamínovou bombu.

INGREDIENCE

  • 1 kg čerstvého nebo 300 g mraženého listového špenátu
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • drcený kmín
  • 3 vejce
  • 150 ml smetany na vaření
  • celozrnné krutonky

POSTUP

  1. Špenát dáme vařit do takového množství vody, aby byl akorát pod hladinou a zároveň neplaval v příliš velkém množství vody.
  2. Špenát vaříme asi 10 min.
  3. Mezi tím na pánvi orestujeme dozlatova najemno nakrájenou cibuli, kterou pak přidáme do hrnce ke špenátu.
  4. Poté si orestujeme krutóny na dozdobení a uvaříme vajíčko na hniličku.
  5. Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 4-5 minut.
  6. Polévku přelijeme do mixéru.
  7. Přidáme 1 stroužek česneku, osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.
  8. Přidáme smetanu a vše mixujeme 3 minuty dohladka.
  9. Špenátovou polévku bez mouky podáváme s restovanými křupavými krutóny, vajíčkem na hniličku.
Vařená vajíčka na měkko se špenátovou polévkou.
eggs.ca

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.