Jemné bezmasé rizoto si vykouzlíte na oběd nebo na večeři a budete z něj nadšeni. Díky postupnému vaření dostane tu pravou chuť.
INGREDIENCE
- 230 g žampionů
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 středně velké cibule
- 1 hrnek rýže arborio
- ⅓ hrnku suchého bílého vína
- 2,5 hrnku zeleninového vývaru
- ¾ hrnku nastrouhaného parmazánu
- sůl
- pepř
POSTUP
- Žampiony si očistíme, umyjeme a usušíme.
- Nakrájíme je na čtvrtky a na lžíci másla a lžíci oleje je orestujeme.
- Restujeme dozlatova, pak je jemně osolíme a ještě minutku je dusíme.
- Dáme je bokem a připravíme si rýži.
- Rýži si propereme, necháme okapat, cibuli si nakrájíme na kostičky.
- Na zbytku másla a oleje si orestujeme cibuli, pak přidáme rýži a restujeme do zezlátnutí.
- Poté ji podlijeme vínem a necháme jej absorbovat.
- Následně podlijeme ¼ hrnkem vývaru a necháme opět absorbovat.
- Takto postupně podléváme až do úplného změknutí.
- Vaříme 20-25 minut, poté dochutíme, přidáme zpět žampiony a nastrouhaný parmazán.
- Chvíli prohřejeme, promícháme, odstavíme, necháme sednout a smíme podávat.