Recept na bezmasé rizoto si tentokrát představíme s květákem. Ve spojení s rýží získá pokrm báječnou chuť, pokud ho doplníme sýrem s výraznou chutí – například nivou.
INGREDIENCE
- květák
- 1 hrníček rýže
- 80 ml suchého bílého vína
- 100 g nivy
- sůl
- 100 g plátků mandlí
- máslo
- olej
- tymián
- voda nebo kuřecí vývar
POSTUP
- V kastrolu na másle osmažíme omytý a na malé růžičky rozebraný květák.
- Přidáme sušený tymián, osolíme a restujeme, až je květák měkký.
- Připravíme si rýži. Tu propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vložíme ji na pánev na rozpálený olej a osmažíme.
- Pak rýži zalijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka.
- K uvařené rýži přidáme opečený květák, posypeme strouhanou nivou a ozdobíme plátky opražených mandlí.