V tomto receptu si představíme lehčí variantu žampionové polévky. Nejedná se o klasický krém, ale o řidší polévku s vůní a chutí exotiky díky přidanému kokosu a citronu. Tato zajímavá variace si vás však určitě získá.
Ingredience:
- 2 plechovky kokosového mléka (2x 400 g)
- 400 g žampionů
- 3 šalotky
- 1 polévková lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky kokosového cukru (můžete použít i třtinový)
- olivový olej
- 1 lžička lahůdkového droždí
- 1 lžička soli
- pepř
Postup:
- V hrnci smíchejte kokosové mléko s jemně nakrájenou šalotkou, zázvorem a citronovou šťávou. Na středním ohni vařte 10 minut za pravidelného míchání.
- Mezitím na trošce olivového oleje orestujte na plátky nakrájené žampiony, posolte, posypte je cukrem a droždím a restujte zhruba 5 minut.
- Trochu hub dejte stranou, zbytek zalijte ochuceným a povařeným kokosovým mlékem a ještě chvíli povařte.
- Polévku podávejte v hlubokých miskách se zbytkem orestovaných hub navrch, můžete dozdobit čerstvými bylinkami, ideálně citronovou trávou a kokosovými lupínky.