Pečeně z vepřového masa

Pečeně z vepřového masa
Příprava: 10 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 3

Vepřová pečeně s křupavou kůžičkou je méně tradiční, ale o to lákavější variantou, jak tenhle druh masa připravit. Křupavé masíčko servírované s baby karotkou restovanou na másle vám doslova roztančí vaše chuťové pohárky.

Ingredience:

  • 500 g vepřové pečeně s kůží
  • ½ lžičky čínského koření 5 vůní
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ½ lžičky cibulového prášku
  • špetka běžné kuchyňské soli
  • 30-50 g hrubozrnné soli

Postup:

  • Vepřové maso důkladně omyjte. Smíchejte koření – čínské koření, česnekový a cibulový prášek a kuchyňskou sůl. 
  • Vzniklou směsí maso potřete, především kůži. Takto připravené maso dejte odpočinout ideálně přes noc do lednice, minimálně však na 2 hodiny.
  • Umístěte maso do pekáče kůží nahoru a zasypte hrubozrnnou solí tak, aby byla kůže pokryta po celém povrchu.
  • Vložte do trouby předehřáté na 230°C a pečte po dobu 30 minut. 
  • Po 30 minutách by měla být solná krusta pevná a zbarvená do červena. Celou ji z masa odstraňte. 
  • Maso vraťte do trouby a podlijte vodou do výšky 1-2 centimetrů. 
  • Pokračujte v pečení po dobu 25 – 30 minut při teplotě 220 –  230°C (záleží na výkonu konkrétní trouby, časy se mohou mírně lišit).
  • Po vyndání z trouby nechte alespoň 15 minut vychladnout, teprve poté maso krájejte na plátky. 
  • Podávejte s baby karotkou nebo fazolkami restovanými na másle. 
Vepřová pečeně s křupavou krustou
booths.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.