Pokud si chcete dát s přípravou opravdu záležet, pak zvolte tento recept s trhaným hovězím. Dobře udělané hovězí maso potřebuje svůj čas, ale výsledek je luxusní. Po téhle mexické mňamce se budou sbíhat sliny každému.
Ingredience
- 4 tortilly
- 1/2 zelené papriky nakrájené na plátky
- 1/2 červené papriky nakrájené na plátky
- 500 g trhaného hovězího masa
- 1/2 cibule nakrájené na plátky
- 1 šálek nastrouhaného čedaru
- 1 PL olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a smažte ji přibližně minutu. Poté přidejte papriku a orestujte ji doměkka. Směs osolte a opepřete dle chuti.
- Přidejte trhané hovězí maso a povařte po dobu 3 až 4 minut, poté směs z pánve odstraňte.
- Na pánev položte tortillu a zahřívejte ji přibližně 30 sekund, poté ji otočte a přidejte čtvrt šálku čedaru.
- Na sýr navrstvěte směs hovězího masa s paprikou a cibulí.
- Tortillu přeložte na polovinu a zlehka ji smažte, dokud nebude z každé strany zlatohnědá a sýr se nerozpustí.
Máte doma falešnou hovězí svíčkovou? Prozradíme vám, jak připravit vlastnoruční trhané hovězí maso, kterým můžete quesadilly naplnit.