Klasický nakládaný hermelín

Klasický nakládaný hermelín
Příprava: 10 minut Počet porcí: 2

Klasický hospodský hermelín tak, jak jej všichni známe, by tu rozhodně neměl chybět. Jedná se o základní recept, který každý nováček pravděpodobně vyzkouší jako první. Ale pozor, i tady se dají nasekat začátečnické chyby. Jak na to, aby vznikl dokonalý výsledek? Základem je správné koření i skladování.

Ingredience

  • 3 ks hermelínu
  • 1 klobása
  • 3 nakládané papriky (kozí roh)
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 5 PL kysaného zelí
  • 2 PL plnotučné hořčice
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 čajová lžička kmínu
  • slunečnicový olej
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Hermelíny podélně rozkrojte a potřete prolisovaným česnekem utřeným s hořčicí.
  • Cibuli nakrájejte na kolečka, osolte a opepřete.
  • Kysané zelí osolte a okmínujte.
  • Na dno sklenice dejte ochucenou cibuli, nakládanou papriku, kysané zelí a několik koleček klobásy.
  • Přidejte hermelín a následně vrstvy opakujte, dokud nebude sklenice zaplněná.
  • Na závěr vložte do sklenice bobkový list, nové koření a vše zalijte slunečnicovým olejem.
  • Takto připravený nakládaný hermelín skladujte několik dní na tmavém místě při pokojové teplotě nebo přibližně týden v ledničce.
Nakládaný hermelín ve sklenici.
zdroj: urbanadventures.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.