Klasický hospodský hermelín tak, jak jej všichni známe, by tu rozhodně neměl chybět. Jedná se o základní recept, který každý nováček pravděpodobně vyzkouší jako první. Ale pozor, i tady se dají nasekat začátečnické chyby. Jak na to, aby vznikl dokonalý výsledek? Základem je správné koření i skladování.
Ingredience
- 3 ks hermelínu
- 1 klobása
- 3 nakládané papriky (kozí roh)
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 5 PL kysaného zelí
- 2 PL plnotučné hořčice
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- 1 čajová lžička kmínu
- slunečnicový olej
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Hermelíny podélně rozkrojte a potřete prolisovaným česnekem utřeným s hořčicí.
- Cibuli nakrájejte na kolečka, osolte a opepřete.
- Kysané zelí osolte a okmínujte.
- Na dno sklenice dejte ochucenou cibuli, nakládanou papriku, kysané zelí a několik koleček klobásy.
- Přidejte hermelín a následně vrstvy opakujte, dokud nebude sklenice zaplněná.
- Na závěr vložte do sklenice bobkový list, nové koření a vše zalijte slunečnicovým olejem.
- Takto připravený nakládaný hermelín skladujte několik dní na tmavém místě při pokojové teplotě nebo přibližně týden v ledničce.
Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji