Sýr a ořechy jsou skvělou kombinací, i když si ji dáte třeba jen tak k vínu. V naloženém stavu to však získává ještě jinou úroveň. V tomto receptu hraje jednu z hlavních rolí také med, vlašské ořechy jsou pak už jen třešničkou na dortu.
Ingredience
- 1 ks hermelínu
- 3 PL medu
- 1/4 šálku opražených vlašských ořechů
- 1/4 čajové lžičky vloček červeného pepře
- sůl dle chuti
Postup
- Hermelín nechte před přípravou přibližně hodinu odpočinout při pokojové teplotě na talíři.
- Zlehka zahřejte med, do kterého vmícháte vločky červeného pepře a sůl.
- Následně vzniklou teplou směsí přelijte hermelín.
- Na závěr vše posypejte malým množstvím opražených vlašských ořechů.
Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji