Naložený hermelín s brusinkovým chutney

Naložený hermelín s brusinkovým chutney
Příprava: 15 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 4

Velkou sílu najdeš v sýru. A v brusinkách. Určitě znáte recepty na grilovaný hermelín či camembert s brusinkami, ale jak tato kombinace chutná, když se naloží? Skvěle!

Ingredience

  • 300 g čerstvých brusinek
  • 1 a 1/2 cukru
  • 1 a 1/2 šálku jablečného octa
  • 1 tyčinka skořice
  • 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 čajové lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 čajové lžičky vloček červeného pepře
  • 1/4 čajové lžičky kuliček černého pepře
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • klasický nakládaný hermelín dle našeho receptu
  • Brusinky omyjte a zbavte stopek.
  • Cukr, jablečný ocet a koření dejte do hrnce, přiveďte k varu a za stálého míchání 3 minuty povařte.
  • Koření doporučujeme vložit při vaření vložit do sáčku na koření, aby se vám následně snadněji odstraňovalo.
  • Přidejte brusinky a vařte další cca 3 minuty.  
  • Směs odstavte a nechte vychladnout.
  • Chutney lze uchovávat v ledničce po dobu tří týdnů a vychutnávat si ho s klasickým nakládaným hermelínem.
Hermelín s brusinkami.
zdroj: prettyprudent.com
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.