Nasládlá omáčka z rajčat a mletého masa je dokonalá snad na každém druhu těstovin. Ani lasagne nejsou výjimkou.
Ingredience
- 12 plátků lasagní
- 1 cibule
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 stroužek česneku
- 2 mrkve
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 2 PL olivového oleje
- 2 dcl červeného vína
- 500 g mletého hovězího masa
- 100 g slaniny
- sůl
- pepř
- bazalka
- bešamel
Postup
- V hlubší pánvi opečte slaninu.
- Přidejte mleté maso a nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, česnek a celer.
- Pozvolna opékejte dokud maso nezhnědne.
- Podlijte vínem a nechte ho vyvařit.
- Přidejte rajčata z plechovky, podlijte půl litrem vody a vařte 10 – 15 minut.
- Osolte a opepřete, přidejte nadrobno nasekanou bazalku.
- Do vymazané zapékací misky vrstvěte lasagne, masovou směs a bešamel, poslední vrstvou bude bešamel.
- Pečte 30 – 40 minut.