Zdravý rebarborový koláč s mandlemi

Zdravý rebarborový koláč s mandlemi

Vyzkoušejte si upéct snadný a přitom velmi zdravý veganský rebarborový koláč s mandlovou a špaldovou moukou, javorovým sirupem a pistáciemi.

Ingredience

  • 1 šálek špaldové mouky
  • 1/2 šálku mandlové mouky
  • 1/2 ČL mořské soli
  • 3 PL kokosového oleje
  • 2 PL javorového sirupu nebo medu
  • 2 PL sójového mléka

Ingredience na náplň

  • 3 řapíky rebarbory, umyté a nakrájené na malé kousky
  • 3 PL javorového sirupu nebo medu
  • 1 ČL citronové šťávy
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • Hrst malin
  • 1/4 šálku nasekaných pistácií nebo mandlí nakrájených na plátky

Postup

  • Vyložte si plech pečícím papírem nebo vysypte moukou.
  • Ve velké misce smíchejte špaldovou mouku, mandlovou mouku, sůl a vše řádně promíchejte.
  • Přidejte kokosový olej a promíchejte prsty, dokud směs nebude připomínat strouhanku.
  • Přidejte javorový sirup, mléko a míchejte, dokud se těsto nespojí.
  • Těstem vytvořte na plechu rovnoměrnou vrstvu natlačte jej až k okrajům.
  • Několikrát těsto popíchejte vidličkou a vložte jej alespoň na 30 minut do ledničky. 
  • Zatímco se koláč chladí, předehřejte troubu na 180°C a poté pečte po dobu deseti minut.
  • Zatímco se těsto chladí, připravte si náplň.
  • Smícháte rebarboru, javorový sirup, citronovou šťávu a vanilkový extrakt.
  • Naneste náplň na těsto a pečte dalších 30-35 minut, nebo dokud rebarbora nezměkne a okraje koláče nebudou zlatavé. 
  • Hotový koláč posypte malinami a směsí ořechů.
Koláč s rebarborou a mandlemi
Zdroj: occasionallyeggs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.