Vyzkoušejte si upéct snadný a přitom velmi zdravý veganský rebarborový koláč s mandlovou a špaldovou moukou, javorovým sirupem a pistáciemi.
Ingredience
- 1 šálek špaldové mouky
- 1/2 šálku mandlové mouky
- 1/2 ČL mořské soli
- 3 PL kokosového oleje
- 2 PL javorového sirupu nebo medu
- 2 PL sójového mléka
Ingredience na náplň
- 3 řapíky rebarbory, umyté a nakrájené na malé kousky
- 3 PL javorového sirupu nebo medu
- 1 ČL citronové šťávy
- 1 ČL vanilkového extraktu
- Hrst malin
- 1/4 šálku nasekaných pistácií nebo mandlí nakrájených na plátky
Postup
- Vyložte si plech pečícím papírem nebo vysypte moukou.
- Ve velké misce smíchejte špaldovou mouku, mandlovou mouku, sůl a vše řádně promíchejte.
- Přidejte kokosový olej a promíchejte prsty, dokud směs nebude připomínat strouhanku.
- Přidejte javorový sirup, mléko a míchejte, dokud se těsto nespojí.
- Těstem vytvořte na plechu rovnoměrnou vrstvu natlačte jej až k okrajům.
- Několikrát těsto popíchejte vidličkou a vložte jej alespoň na 30 minut do ledničky.
- Zatímco se koláč chladí, předehřejte troubu na 180°C a poté pečte po dobu deseti minut.
- Zatímco se těsto chladí, připravte si náplň.
- Smícháte rebarboru, javorový sirup, citronovou šťávu a vanilkový extrakt.
- Naneste náplň na těsto a pečte dalších 30-35 minut, nebo dokud rebarbora nezměkne a okraje koláče nebudou zlatavé.
- Hotový koláč posypte malinami a směsí ořechů.