Pokud máte rádi vláčné a nadýchané moučníky, tak si vyzkoušejte kynutou variantu tohoto lahodného koláče s rebarborou.
Ingredience
- 4 žloutky
- 150g cukru
- 20g droždí
- 1 šálek vlažného mléka
- 470g hladké mouky
- Kůra z 1 citronu
- 65g rozpuštěného másla
- 500g rebarbory
Ingredience na drobenku
- 180g hladké mouky
- 100g cukru
- 125g rozpuštěného másla
Postup
- Vyložte plech pečícím papírem nebo jej vysypte moukou.
- Ve velké misce smíchejte žloutky s cukrem.
- V jiné misce smíchejte droždí s cukrem, zalijte vlažným mlékem a nechte vzejít kvásek.
- Směs s kváskem přidejte do žloutkové směsi.
- Přidejte mouku, citronovou kůru, rozpuštěné máslo a vše řádně smíchejte.
- Těsto nechte kynout po dobu jedné hodiny nebo dokud se nezdvojnásobí svou velikost.
- Zarovnejte jej, přeneste na plech a nechejte kynout dalších 30 minut.
- Připravte si drobenku smícháním všech ingrediencí.
- Poté navrch rozprostřete nakrájenou rebarboru a posypte drobenkou.
- Pečte 25-35 minut na 180°C nebo dozlatova.