Vyzkoušejte tuto krémovou a přitom svěží panna cottu s baculatými ostružinami, kterou vytvoříte během pár minut. Akorát to tuhnutí :).
Ingredience
- 3 ks plátků želatiny
- 600ml smetany ke šlehání
- 150ml mléka
- 200g moučkového cukru
- Kůra a šťáva ze 2 citronů
- Kůra z 1 limetky
- 200g ostružin
- 2 PL medu nebo jiného sladidla
Postup
- Namočte si želatinové plátky do studené vody.
- V hrnci smíchejte smetanu, mléko, cukr a přiveďte k varu.
- Když se krém vaří, přidejte citronovou šťávu, citronovou a limetkovou kůru.
- Dobře promíchejte a ještě chvilku povařte.
- Okapané želatinové listy vložte do horké směsi a míchejte tak, aby se dobře rozpustily.
- Směs nalijte do připravených kelímků či skleniček a nechte nejlépe přes noc v lednici. (stačí i 5 hodin)
- Několik ostružin si dejte vedle na ozdobu.
- Zbytek ostružin si rozmačkejte v malém kastrůlku a přiveďte k varu.
- Oslaďte medem či jiným sladidlem a polevu máte hotovou.
- Panna cotta servírujte politou ostružinovou šťávou a ozdobenou čerstvými bobulemi ostružiny.