Jogurtová panna cotta s jahodami

Jogurtová panna cotta s jahodami

V této variantě receptu můžete použít právě jogurt, díky kterému se tento dezert stane lehčím s nižší kalorickou hodnotou.

Ingredience

  • 1 plátek želatiny
  • 40 ml mléka
  • 40 ml smetany
  • 40g řeckého jogurtu (3,5 % tuku)
  • 30g cukru
  • Špetka mletého zázvoru
  • 250g čerstvých nebo mražených jahod
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup

  • Plátek želatiny namočte do studené vody pro její nabobtnání a změknutí.
  • Mléko, smetanu a cukr přiveďte k bodu varu a poté s ohřevem přestaňte.
  • Do směsi přidejte změklou želatinu a nechte rozpustit.
  • Poté přidejte jogurt, špetku zázvoru a promíchejte.
  • Vzniklou hmotou naplňte skleničky a nechte nejlépe přes noc v lednici.
  • Jahody rozmixujte, oslaďte a zakápněte šťávou z citronu.
  • Hotovou panna cottu přelijte jahodami a ozdobte lístky máty.
jahodový přeliv na panna cotta
Zdroj: nathashaskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.