V této variantě receptu můžete použít právě jogurt, díky kterému se tento dezert stane lehčím s nižší kalorickou hodnotou.
Ingredience
- 1 plátek želatiny
- 40 ml mléka
- 40 ml smetany
- 40g řeckého jogurtu (3,5 % tuku)
- 30g cukru
- Špetka mletého zázvoru
- 250g čerstvých nebo mražených jahod
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup
- Plátek želatiny namočte do studené vody pro její nabobtnání a změknutí.
- Mléko, smetanu a cukr přiveďte k bodu varu a poté s ohřevem přestaňte.
- Do směsi přidejte změklou želatinu a nechte rozpustit.
- Poté přidejte jogurt, špetku zázvoru a promíchejte.
- Vzniklou hmotou naplňte skleničky a nechte nejlépe přes noc v lednici.
- Jahody rozmixujte, oslaďte a zakápněte šťávou z citronu.
- Hotovou panna cottu přelijte jahodami a ozdobte lístky máty.