Tato varianta je opět o něco zdravější, jelikož místo kravského mléka použijeme kokosové. Z tohoto množství připravíte cca 10 porcí panna cotty.
Ingredience
- 400 ml kokosového mléka
- 3 plátky želatiny
- 1 ks vanilkového lusku
- 250g čerstvých nebo mražených lesních plodů
- Špetka skořice
- 2 lžičky třtinového cukru
Postup
- Plátky želatiny si namočte v míse se studenou vodou, aby řádně změkly.
- Do kastrolu nalijte kokosové mléko a přidejte semínka vanilkového lusku.
- Těsně pod bod varu mléko s vanilkou zahřejte a poté přidejte okapanou želatinu.
- Směs rozšlehejte, aby se vše spojilo.
- Poté hmotou naplňte skleničky a nechte nejlépe přes noc v lednici.
- Lesní plody dejte do kastrolu a postupně ohřívejte.
- Přidejte med, skořici a pokud chcete, můžete zředit troškou vody.
- Povařenou ovocnou směs nechte mírně vystydnout.
- Hotovou panna cottu polijte ovocem a podávejte.