Právě kávový přeliv tomuto dezertu dodá správný italský šmrnc. Navíc jej můžete ozdobit čerstvým ovocem, třeba jahodami.
Ingredience
- 3-4 plátky želatiny
- 600ml smetany ke šlehání
- 150ml mléka
- 2 PL moučkového cukru
- 100g hořké jemně nasekané čokolády
- 1/2 šálku uvařené kávy
- 1/4 šálku třtinového cukru
- 1 vanilkový lusk
Postup
- Vložte plátky želatiny na 10 minut do studené vody, aby nabobtnaly.
- V kastrůlku smíchejte smetanu, mléko, cukr a přiveďte k varu.
- Vypněte ohřev a přidejte nasekanou čokoládu a okapané želatinové plátky.
- Rozmíchejte, aby se čokoláda a želatina dobře rozpustily.
- Rovnoměrně naplňte připravené kelímky či skleničky a dejte chladit ideálně přes noc.
- Kávový přeliv připravíte tak, že kávu, cukr a vnitřek vanilkového lusku přivedete k varu.
- Vařte cca 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí a směs nezhoustne.
- Hotovou panna cottu podávejte přelitou kávovou směsí a ozdobenou čerstvým ovocem.