Houbová omáčka na kyselo

Houbová omáčka na kyselo

INGREDIENCE

  • 500 g čerstvých hub
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce jíšky
  • sůl
  • pepř
  • 2 cibule
  • 200 ml smetany na vaření
  • 700 ml vývaru
  • ocet

POSTUP

  1. Na sádle osmažte cibulku dozlatova
  2. Přidejte houby a orestujte do měkka
  3. Zalijte vývarem, zahustěte jíškou a vařte 10 minut
  4. Přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a povařte
  5. Ocet svařte v malém kastrůlku na polovinu jeho objemu (chuť pak nebude tak štiplavá)
  6. Omáčku sundejte z plotny a teprve pak do ní pozvolna přilévejte ocet dle chuti
Omáčka z hub jako od babičky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.