Dýňová polévka je čím dál tím oblíbenější a není se čemu divit – je jemná, hutná, zasytí, zahřeje a má krásnou barvu. K podzimu zkrátka dobře patří.
INGREDIENCE
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 cibule oloupané a nakrájené najemno
- 1 kg dýně hokkaido oloupené a nakrájené na kostky
- 700 ml zeleninového vývaru
- 150 g smetany na vaření
- sůl
- pepř
- 2 lžíce dýňových semínek
POSTUP
- V hrnci rozehřejte olej a dozlatova na něm osmahněte cibuli.
- Přidejte kousky dýně a orestujte 5- 10 minut.
- Zalijte vývarem, osolte, opepřete, přiveďte k varu a vařte 15 minut dokud není dýně úplně měkká.
- Přilijte smetanu a lehce povařte.
- Odstavte z plotny a rozmixujte polévku tyčovým mixérem.
- Polévku servírujte posypanou dýňovými semínky na sucho opraženými na pánvi.