Dýňová polévka

Dýňová polévka
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Dýňová polévka je čím dál tím oblíbenější a není se čemu divit – je jemná, hutná, zasytí, zahřeje a má krásnou barvu. K podzimu zkrátka dobře patří.

INGREDIENCE

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule oloupané a nakrájené najemno
  • 1 kg dýně hokkaido oloupené a nakrájené na kostky
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 150 g smetany na vaření
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce dýňových semínek

POSTUP

  • V hrnci rozehřejte olej a dozlatova na něm osmahněte cibuli.
  • Přidejte kousky dýně a orestujte 5- 10 minut.
  • Zalijte vývarem, osolte, opepřete, přiveďte k varu a vařte 15 minut dokud není dýně úplně měkká.
  • Přilijte smetanu a lehce povařte.
  • Odstavte z plotny a rozmixujte polévku tyčovým mixérem.
  • Polévku servírujte posypanou dýňovými semínky na sucho opraženými na pánvi.
dvě misky dýňové polévky posypané dýňovými semínky
Zdroj: allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.