Masová krémová polévka se zeleninou

Masová krémová polévka se zeleninou
Příprava: 20 minut Vaření: 160 minut Počet porcí: 8

Milujete maso a nechcete se jej v žádném pokrmu vzdát?

Pro tento případ jsme pro vás přichystali recept na polévku z hovězího masa.

INGREDIENCE

  • 1 kg předního hovězího masa
  • 1-2 středně velké cibule
  • 100 g celeru
  • 1 větší petržel
  • 5-6 brambor
  • 2-3 mrkve
  • 2-3 cukety
  • 1 kelímek (200 ml) 12% smetany na vaření
  • citronová šťáva
  • sůl na dochucení
  • pepř na dochucení
  • 4 kuličky černého pepře
  • 2 l vody

POSTUP

  1. Hovězí maso omyjte, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou.
  2. Přiveďte k varu, pěnu z vysrážených bílkovin z masa na hladině naberte lžící a odstraňte ji z polévky.
  3. Přidejte kořenovou zeleninu, osolte a přidejte celé kuličky pepře.
  4. Pomalu vařte pod pokličkou při nízké teplotě asi 2,5 hodiny od doby varu.
  5. Polévku přeceďte.
  6. Ze síta vyjměte maso a nakrájejte ho na menší kostky.
  7. Brambory, mrkev, cukety rozmixujte tyčovým mixérem.
  8. Maso i rozmixovanou zeleninu vložte zpět do vývaru a rozmíchejte
  9. Přidejte smetanu na vaření a několik minut povařte.
  10. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
Masová krémová polévka
Zdroj: cyprusfortravellers.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.