Upečte si filety ze pstruha a to v pečícím papíru s aromatickými bylinkami a jemnou chutí bílého vína. Můžete podávat formou lehké večeře nebo oběda a to s bramborami nebo čerstvým křupavým chlebem.
Ingredience
- 1 ks vykuchaného pstruha
- 1 ks citronu (1/2 na kolečka a 1/2 vcelku)
- 1 ks cibulky fenyklu jemně nasekané
- 2 ks šalotky na plátky
- Kvalitní bílé víno
- Olivový olej
- 1/2 balení petrželky jemně nasekané
- Brambory
Postup
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Pstruha naplňte plátky citronu.
- Do pekáčku rozprostřete pečící papír, který posypete nasekaným fenyklem.
- Na fenykl položte pstruha, posypte jej šalotkou a mírně zakápněte vínem a olivovým olejem.
- Poté pstruha papírem obalte a dejte péct do trouby.
- Pečte 25 minut na 180°C.
- Mezitím si uvařte brambory nebo připravte jinou přílohu dle vaší chuti.
- Po upečení stačí pstruha vybalit a můžete podávat.
TIP: Máte také rádi lososa? Inspirujte se recepty s lososem, po kterých se všem budou sbíhat sliny!