Vyzkoušejte tyto krémové těstoviny ve stylu Carbonara, které v sobě skrývají kontrast cukety, smetany a pancetty.
Ingredience
- 150g nakrájené pancetty (může být i uzená slanina)
- 4 ks hrubě nastrouhané cukety
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek nadrceného česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- 300g těstovin tagliatelle
- Nastrouhaný parmezán
- Petrželka
Postup
- Na pánvi osmažte na olivovém oleji nakrájenou pancettu do křupava.
- Poté přidejte nastrouhanou cuketu a smažte asi 5 minut, než cuketa zhnědne.
- Do směsi nakonec přidejte česnek a ještě minutu smažte.
- Vedle v hrnci si uvařte těstoviny v osolené vodě.
- Trochu vody z těstovin si nechte do omáčky (cca 1 naběračka), pokud chcete omáčku řidší.
- Uvařené tagliatelle přidejte do pánve s pancettou a cuketou.
- Na mírném ohni vše promíchejte a přidejte smetanu s parmezánem.
- Vše promíchejte a přidejte naběračku vody z těstovin.
- Dle chuti osolte, opepřete a těstoviny podávejte ozdobené petrželkou.