Tento osvědčený recept je často podávaný v restauracích. Dnes si ho můžete vyzkoušet i u sebe doma a překvapit tím tak své strávníky. Navíc má nízký obsah tuku a je dobrým zdrojem vitaminu C.
Ingredience
- 500g kuřecích prs
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce nasekané petrželky
- Šťáva z 1 ks citronu (může být i kvalitní citronka)
- 8 malých rozpůlených rajčat
- 300g těstovin tagliatelle
- Sůl a pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C, nejlépe na režim grilování.
- Kuřecí maso připravte tak, že jej pokapete citronovou šťávou, posypete solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
- Kuře dejte na malý plech nebo do zapékací mísy a lehce potřete olivovým olejem.
- Pečte 6 minut.
- Poté kuře otočte, přidejte k němu rozpůlená rajčata a to řezem nahoru a lehce potřete olivovým olejem.
- Pečte dalších 6-8 minut, dokud maso není „uvařené“ a rajčata měkká.
- Mezitím si v hrnci v osolené vodě uvařte tagliatelle.
- Po uvaření si vedle odměřte 150ml vody z těstovin.
- Upečené kuře nakrájejte na kousky a společně s rajčaty přidejte k těstovinám.
- Zalijte vodou z těstovin a zakápněte citronovou šťávou.
- Nakonec vše promíchejte a můžete podávat.