Tagliatelle s kuřecím masem a rajčaty

Tagliatelle s kuřecím masem a rajčaty

Tento osvědčený recept je často podávaný v restauracích. Dnes si ho můžete vyzkoušet i u sebe doma a překvapit tím tak své strávníky. Navíc má nízký obsah tuku a je dobrým zdrojem vitaminu C.

Ingredience

  • 500g kuřecích prs
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • Šťáva z 1 ks citronu (může být i kvalitní citronka)
  • 8 malých rozpůlených rajčat
  • 300g těstovin tagliatelle
  • Sůl a pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C, nejlépe na režim grilování.
  • Kuřecí maso připravte tak, že jej pokapete citronovou šťávou, posypete solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
  • Kuře dejte na malý plech nebo do zapékací mísy a lehce potřete olivovým olejem.
  • Pečte 6 minut.
  • Poté kuře otočte, přidejte k němu rozpůlená rajčata a to řezem nahoru a lehce potřete olivovým olejem.
  • Pečte dalších 6-8 minut, dokud maso není „uvařené“ a rajčata měkká.
  • Mezitím si v hrnci v osolené vodě uvařte tagliatelle.
  • Po uvaření si vedle odměřte 150ml vody z těstovin.
  • Upečené kuře nakrájejte na kousky a společně s rajčaty přidejte k těstovinám.
  • Zalijte vodou z těstovin a zakápněte citronovou šťávou.
  • Nakonec vše promíchejte a můžete podávat.
Těstoviny s rajčaty
Zdroj: pixabay.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.