Tato varianta těstovin je velmi podobná „Boloňským“ a jelikož není zahrnuto maso, je vhodná právě pro vegetariány.
Ingredience
- 2 ks mrkve nakrájené na kostičky
- 2 ks celetru nasekaného na jemno
- 1 ks jemně nasekané cibule
- 4 stroužky drceného česneku
- 1 PL rajčatového protlaku
- 1 PL balzamikového octa
- 250g zeleniny nakrájené na kostičky (cuketa, paprika, houby)
- 50g červené čočky
- Zeleninový vývar (kostka bujónu)
- 800g červených rajčat v plechovce
- Snítka bazalky
- 250g těstovin tagliatelle
- Nastrouhaný parmezán (dle chuti)
Postup
- Cibuli, celer a mrkev vložte do velkého hrnce a přidejte 2-3 lžíce vody nebo vývaru.
- Na mírném ohni vařte dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte česnek, rajčatový protlak, a balzamikový ocet a na silném ohni vařte asi 1 minutu.
- Přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu, čočku, rajčata a vše duste alespoň 20 minut.
- Mezitím si v hrnci s osolenou vodou uvařte tagliatelle.
- Hotové ragú dochuťte dle vlastního gusta.
- Těstoviny podávejte polité ragú a posypané parmezánem a čerstvou bazalkou dle chuti.