Italská jídla jsou známá svou krémovostí a přítomností různých druhů sýra. Dnes můžete vyzkoušet tyto italské těstoviny se čtyřmi druhy sýra, které jsou sice kaloricky náročnější, ale zato neodolatelně chutné!
Ingredience
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL másla
- 5 stroužků drceného česneku
- 1 kostka kuřecího bujónu (může být zeleninový)
- 250ml smetany ke šlehání
- 100g sýru cheddar
- 100g nivy
- 100g hermelínu
- 100g sýru gouda
- hrst nasekané petrželky
- 300g těstovin tagliatelle
- 1 šálek vody z uvařených těstovin
Postup
- Na středně silném ohni osmažte na olivovém oleji s máslem česnek asi 1 minutu.
- Vedle v hrnci uvařte těstoviny.
- Po jejich uvaření odeberte šálek vody z těstovin a rozpusťte v něm kostku bujónu.
- Vodu s rozpuštěným bujónem nalijte do pánve s osmaženým česnekem.
- Dále přidejte smetanu, uvařené těstoviny a přiveďte k varu.
- Jakmile se směs začne vařit, ihned přidejte sýr a za stálého míchání vařte asi 2 minuty.
- Po rozpuštění sýra vařte ještě asi minutu, dokud omáčka nezhoustne.
- Podávejte s jemně nasekanou petrželkou nebo zelenou cibulkou.