Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Játrové knedlíčky jsou velkým pokušením pro spoustu z nás. Pojďme si zkusit připravit vývar s domácími knedlíčky z kvalitních surovin.

Ingredience na vývar

  • 1,5 kg hovězích kostí
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks celer
  • 2 ks střední cibule
  • 3 větvičky petrželky
  • 4-5 ks bobkového listu
  • 5 kuliček nového koření
  • 8 kuliček pepře celého
  • sůl

Ingredience na knedlíčky

  • 150g hovězích jater
  • 4,5 lžic strouhanky
  • 1 stroužek česneku
  • 50g slanina
  • 1 suchý rohlík
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Postup:

  • Očistěte si zeleninu a nakrájejte ji na větší kusy.
  • Opláchněte hovězí kosti.
  • Vložte kosti a zeleninu do hrnce a zalijte dostatečným množstvím vody.
  • Přidejte koření a osolte dle chuti.
  • Přiveďte k varu a vyvářejte alespoň 2,5 hodiny.
  • Nakrájejte si játra a slaninu na malé kousky a společně s česnekem a rohlíkem směs namelte do misky. 
  • Dle chuti dochuťte solí, pepřem a majoránkou. 
  • Přidejte vejce a strouhanku.
  • Vše pořádně promíchejte a nechte v klidu alespoň 10 minut.
  • Po 10 minutách vytvarujte knedlíčky, které vložte do vroucí vody (ne do vývaru).
  • Teprve uvařené knedlíčky vložte do hotového zcezeného vývaru.
Hovězí vývar s knedlíčky
Zdroj: pixabay.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.