Játrové knedlíčky jsou velkým pokušením pro spoustu z nás. Pojďme si zkusit připravit vývar s domácími knedlíčky z kvalitních surovin.
Ingredience na vývar
- 1,5 kg hovězích kostí
- 2 ks mrkev
- 1 ks celer
- 2 ks střední cibule
- 3 větvičky petrželky
- 4-5 ks bobkového listu
- 5 kuliček nového koření
- 8 kuliček pepře celého
- sůl
Ingredience na knedlíčky
- 150g hovězích jater
- 4,5 lžic strouhanky
- 1 stroužek česneku
- 50g slanina
- 1 suchý rohlík
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup:
- Očistěte si zeleninu a nakrájejte ji na větší kusy.
- Opláchněte hovězí kosti.
- Vložte kosti a zeleninu do hrnce a zalijte dostatečným množstvím vody.
- Přidejte koření a osolte dle chuti.
- Přiveďte k varu a vyvářejte alespoň 2,5 hodiny.
- Nakrájejte si játra a slaninu na malé kousky a společně s česnekem a rohlíkem směs namelte do misky.
- Dle chuti dochuťte solí, pepřem a majoránkou.
- Přidejte vejce a strouhanku.
- Vše pořádně promíchejte a nechte v klidu alespoň 10 minut.
- Po 10 minutách vytvarujte knedlíčky, které vložte do vroucí vody (ne do vývaru).
- Teprve uvařené knedlíčky vložte do hotového zcezeného vývaru.