Bramboračka bez brambor? I tak se dá nazvat vývar, do kterého se přidají právě houby. Houby zvolte ty, které máte nejraději.
Ingredience
- 1,5 kg hovězího masa
- 1 ks větší cibule
- 1 ks celer
- 1 ks petržel
- 2 ks česneku
- 4 větvičky petrželky
- 5 kuliček nového koření
- 8 kuliček pepře celého
- 4 ks bobkového listu
- Sůl
- Vlasové nudle
- Houby dle chuti (cca hrst)
Postup
- Očištěné maso se zeleninou dejte do hrnce se studenou vodou.
- Přidejte cibuli, česnek, nové koření, pepř, bobkový list a sůl.
- Vyvářejte alespoň hodinu a půl.
- Poté zceďte a maso se zeleninou nakrájejte.
- Nakrájené suroviny vložte do hotového vývaru a přidejte nakrájené houby.
- Ochuťte pepřem či solí dle chuti.
- Na závěr nasypte nasekanou petrželkou a ještě chvíli povařte.
- V jiném hrnci uvařte v osolené vodě vlasové nudle.
- Zcezené nudle dejte do hlubokého talíře a zalijte hotovou polévkou.