Pivní štrúdl

Pivní štrúdl

INGREDIENCE

  • 250 g hladké mouky
  • 120 g studeného másla, nakrájeného na kostičky
  • 120 ml černého piva
  • špetka soli
  • 1 lžíce cukru moučka
  • náplň – kterákoliv z uvedených náplní

POSTUP

  1. Den předem si připravíme těsto.
  2. Smícháme všechny suroviny a vypracujeme vláčné a trochu lepivé těsto.
  3. Nejlépe to jde v kuchyňském robotu.
  4. Těsto zabalíme do fólie a uložíme na noc do lednice.
  5. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme strouhanku a mleté mandle a chvíli opékejte, dokud se celá směs nerozvoní.
  6. Nechejte vychladnout.
  7. Připravíme libovolnou náplň – viz předchozí recepty.
  8. Těsto vyválíme na tenký plát a potřeme ho máslem.
  9. Střed připraveného těsta posypeme strouhankou, rozložíme na něj náplň a zavineme.
  10. Vrch potřeme rozšlehaným vejcem.
  11. Pečeme na plechu s papírem asi 40 – 50 minut na 175°C, dokud nebude štrúdl zlatavý na povrchu.
Pivní štrůdl
zdroj: czechspecials.cz

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.