Krémová polévka z dýně hokkaido

Krémová polévka z dýně hokkaido
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Jak již napovídá název, tato varianta polévky je plná koření a exotických ingrediencí. Ale nemusíte se bát, míru pálivosti volíte jen vy sami. 

INGREDIENCE

  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 hrnky mrkve nakrájené na čtvrtiny
  • 1 střední cibule nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 střední dýně hokkaido
  • 2 lžičky chili 
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/4 čajové lžičky kajenského pepře (nemusí být)
  • 2 hrnky zeleninového vývaru
  • šťáva z 1 limetky
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti

POSTUP:

  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. Dýni rozkrojte a vydlabejte vnitřek. 
  3. Položte řezem dolů na plech a přidejte mrkev a cibuli. Vše pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte cca 30 minut, poté přidejte česnek a pečte dalších 10 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
  4. Všechny pečené suroviny vložte do mixéru a přidejte koření, vývar a limetkovou šťávu. Rozmixujte do hladka.
  5. Přidejte kokosové mléko a zamíchejte.
  6. Pokud je polévka dostatečně teplá, můžete ihned podávat. V opačném případě přelijte do hrnce a prohřejte na mírném ohni.
Recept na mexickou dýňovou polévku.
Zdroj: simplyquinoa.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.