Dobrá omáčka z rajčat je krásně hladká, červená a příjemně nasládlá. Ve spojení s masovými kuličkami v tomto receptu, dosáhnete rajské dokonalosti úplně snadno.
Ingredience
- 0,5 kg mletého masa
- 2 cibule
- hladká mouka na obalení
- olej
- 2 plechovky krájených rajčat
- 1 rajský protlak
- 0,5 l vývaru
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky černého pepře
- 1 PL jíšky
- sůl
- cukr
- špetka skořice
Postup
- Maso smíchejte s jednou nadrobno nakrájenou cibulí a solí a vytvarujte v ruce malé kuličky.
- Obalte je v mouce a opečte ve větší pánvi nebo v hrnci na rozehřátém oleji.
- Kuličky vyndejte a dejte je stranou.
- Na oleji opečte druhou, najemno nakrájenou cibuli.
- Zalijte ji rajčaty z plechovky, protlakem a vývarem, přidejte bobkový list, nové koření, pepř a skořici.
- Vložte zpět masové kuličky, omáčku přiveďte k varu a 20 minut povařte.
- Vyjměte maso i koření a omáčku rozmixujte.
- Dochuťte cukrem a přidejte jíšku.
- Promíchejte a provařte.
- Masové kuličky vložte zpátky do omáčky.
- Servírujte s rýží, těstovinami nebo knedlíky.