Melitzanosalata – řecká lilková pomazánka

Melitzanosalata – řecká lilková pomazánka

Vydejte se na návštěvu k Egejskému moři. Toto tradiční řecké jídlo vás tam v mžiku přenese.

Ingredience

  • 2 lilky
  • 4 stroužky česneku
  • 4 PL olivového oleje
  • 3 PL citronové šťávy
  • 1/4 ČL pepře
  • sůl

Postup

  • Lilek nakrájejte na kolečka, pokapejte olivovým olejem a rozložte na plech s pečicím papírem
  • Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 170°
  • Nechte vychladnout a poté odkrojte slupku
  • Přendejte lilek do mísy, zalijte olivovým olejem a rozmačkejte ho vidličkou
  • Přidejte najemno nasekaný česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř a promíchejte
  • Nechte hodinu odležet v lednici
  • Podávejte s černými olivami a čerstvou petrželkou
Lilková pomazánka uprostřed zakápnutá olivovým olejem s černými olivami
Zdroj: thewanderlustkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.