Zaalouk – lilková pomazánka s rajčaty

Zaalouk – lilková pomazánka s rajčaty
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Tento recept pochází z Maroka. Jde o pokrm, který se může servírovat teplý jako zeleninová omáčka k rýži nebo kuskusu, anebo studený jako pomazánka nebo dip.

Ingredience

  • 1 lilek
  • 2 rajčata
  • 3 PL olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 2 PL koriandru
  • 1 PL citronové šťávy
  • 1 ½ ČL medu
  • 1 ČL uzené papriky
  • ½ ČL mletého římského kmínu
  • sůl
  • ¼ ČL kajenského pepře

Postup

  • Lilek a rajčata nakrájejte na menší kousky.
  • Česnek nasekejte na jemno.
  • V hrnci rozehřejte olivový olej a osmažte na něm lilek a rajčata.
  • Přidejte všechny ostatní ingredience, promíchejte a podlijte vodou.
  • Vařte pod pokličkou dokud zelenina nezměkne.
  • Poté sundejte pokličku a nechte přebytečnou vodu vyvařit.
  • Směs přendejte do misky a rozmačkejte ji šťouchadlem na brambory.
  • Nechte vychladnout a servírujte namazané na pečivu, nebo jako dip.
červená lilková pomazánka s petrželí v misce, pita chleba
Zdroj: cookinglight.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.