Základem tohoto receptu je spálený lilek. Jeho uzená chuť se pak božsky snoubí s jemnou majonézou. Tohle prostě musíte ochutnat.
Ingredience
- 2 středně velké lilky
- 4 stroužky česneku
- 4 PL majonézy
- 1 ČL soli
- 1 PL citronové šťávy
- čerstvá petrželka
Postup
- Připravte si spálené lilky – vcelku je položte na oheň plynového hořáku a ze všech stran postupně spalte (Pokud nemáte plyn, použijte troubu – lilky vyskládejte na plech a pečte na 200° přímo pod rozpálenou spirálou, během pečení otáčejte)
- Nechte vychladnout, rozřízněte je, dužinu lžící vydlabejte a dejte do mísy
- Přidejte najemno nasekaný česnek, majonézu, citronovou šťávu a sůl a promíchejte
- Podávejte na topinkách, nebo jiném pečivu ozdobené čerstvou petrželkou