Baba ghanoush – lilková pomazánka s majonézou

Baba ghanoush – lilková pomazánka s majonézou

Základem tohoto receptu je spálený lilek. Jeho uzená chuť se pak božsky snoubí s jemnou majonézou. Tohle prostě musíte ochutnat.

Ingredience

  • 2 středně velké lilky
  • 4 stroužky česneku
  • 4 PL majonézy
  • 1 ČL soli
  • 1 PL citronové šťávy
  • čerstvá petrželka

Postup

  • Připravte si spálené lilky – vcelku je položte na oheň plynového hořáku a ze všech stran postupně spalte (Pokud nemáte plyn, použijte troubu – lilky vyskládejte na plech a pečte na 200° přímo pod rozpálenou spirálou, během pečení otáčejte)
  • Nechte vychladnout, rozřízněte je, dužinu lžící vydlabejte a dejte do mísy
  • Přidejte najemno nasekaný česnek, majonézu, citronovou šťávu a sůl a promíchejte
  • Podávejte na topinkách, nebo jiném pečivu ozdobené čerstvou petrželkou
světlá lilková pomazánka v misce na prkýnku s pečivem
Zdroj: myjewishlearning.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.