Krkovice si báječně rozumí s houbami. V létě můžete použít čerstvě nasbírané úlovky z lesa, v zimě sáhněte po žampionech nebo sušených houbách.
Ingredience
- 2 plátky vepřové krkovičky
- 200 g hub
- 1 cibule
- 2 PL čerstvé petrželky
- 1 stroužek česneku
- 1 PL másla
- 2 PL oleje
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
Postup
- Maso vyndejte z lednice a nechte ho při pokojové teplotě zhruba 30 minut
- Houby očistěte a nakrájejte na kousky, cibuli oloupejte a najemno nasekejte, česnek a petrželku nakrájejte na drobno
- Maso z obou stran osolte a opepřete
- V pánvi rozpalte olej, vložte plátky masa a opékejte na středním plameni 3 minuty z každé strany
- Vyndejte steaky z pánve
- Ve stejné pánvi nechte rozpustit máslo
- Vložte houby, míchejte a opékejte 2-3 minuty
- Přidejte cibuli a česnek a krátce opečte
- Lehce podlijte vodou, míchejte a opékejte ještě 3-5 minut
- Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem
- Steak položte na houbovou směs posypanou čerstvou petrželkou a servírujte s opečenými brambory