Každé maso získá naprosto nový rozměr, když ho přelijete omáčkou. A tahle smetanová s bylinkami je jednoznačně sázka na jistotu.
Ingredience
- 400 g vepřové krkovice
- 500 ml smetany na vaření
- 100 g tvrdého sýra
- máslo
- sůl, pepř a petrželka dle chuti
Postup
- Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme a dle chuti osolíme a opepříme.
- Plátky masa vložíme do máslem vymazaného pekáče nebo zapékací misky.
- Přelijeme smetanou ke šlehání a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C.
- Pečeme přibližně 45 až 50 minut.
- Nakonec krkovici posypeme nastrouhaným sýrem a nakrájenou petrželkou a necháme ještě dalších 5 minut zapékat.
- Podáváme s bramborovou kaší a vařeným hráškem.